Erhverv

De private erhverv på Christiansø består af mindre virksomheder - en enkelt har rødder langt tilbage i historien.

Helt specielle forhold gør sig gældende, når der skal drives virksomhed på Christiansø. Christiansø er ejet af staten og alt på øen er fredet, herunder alle bygninger. Med fredningsbestemmelserne er der kun meget begrænsede muligheder for at bygge til eller bygge nyt. Selv om man godt kan ”flytte rundt” sætter det alligevel en fast ramme for, hvor store virksomheder, der er plads til på øen. Og hvor mange nye, der kan komme til, da dette er betinget af, at der er ledige lejemål til formålet.

Fiskeriet har tidligere været det helt dominerende erhverv på Christiansø. Fiskeriet ophørte i 2013, hvor den sidste fisker flyttede til Svaneke. I dag knytter erhvervslivet primært an til turismen.

 

Ruths Kryddersild

Ruths Kryddersild er øens produktionsvirksomhed.

Virksomheden ligger i ”Gigskuret” ved havnen på Frederiksø. Her producerer Rikke og hendes to faste medarbejdere de specielle krydder-, tomat- og karrysild efter gammel familieopskrift. ”Ruth”, som er Rikkes mor, grundlagde virksomheden i 1967. Rikke overtog produktionen i 2011.

Virksomheden sælger til både øboere og besøgende. Kryddersilden forhandles også i resten af landet, og mange restauranter har taget silden ind på menukortet.

Åbningstider

Mandag - fredag kl. 7 - 16.
Lørdag, søndag: se skilt på døren.

Rikke Minna Hansen
T: +45 5646 2009
Christiansø 49
3760 Gudhjem
Besøg Ruths Kryddersild på Facebook.
 

Christiansø Købmandshandel og Gæstgiveri

Christiansø Købmandshandel og Gæstgiveri har eksisteret i mere end 100 år og er både hotel, kro, restaurant, købmand og kiosk/grill.

Christiansø Købmandshandel og Gæstgiveri er et midtpunkt på øen. Det er her øboerne køber dagligvarer året rundt. I sommerperioden er flere af øboerne samt tidligere ø-børn beskæftiget på kroen og i restauranten. I højsæsonen bliver personalet suppleret med arbejdskraft fra det øvrige land. Antallet af medarbejdere hen over sommeren ligger typisk på mellem 20 og 30 ansatte.

For gæsterne giver et besøg i restauranten et spændende strejf af historien kombineret med gæstfrihed, ø-stemning og god mad.

Charlotte og Stig Hallberg Andersen har siden 2008 været forpagtere.

Åbningstider

Se de aktuelle åbningstider på:
www.christiansoekro.dk

Christiansø Gæstgiveri og Købmandshandel
T: +45 5646 2015
Christiansø 10
3760 Gudhjem