Velkommen til Christiansø

Christiansø er en smuk og velbevaret kulturarv. Overalt ligger bygninger og fæstningsværker fra flere historiske perioder filtret ind imellem hinanden næsten som et kludetæppe i det skiftevis klippefyldte og frodige landskab.

Fæstningen blev grundlagt i 1684 af den enevældige konge Christian V til forsvar af rigets interesser i Østersøen. I dag står fæstningsmure, bastioner, tårne, bindingsværkbygninger og stenhytter næsten, som da den sidste soldat forlod fæstningen i 1856. Du vil dog hurtigt opdage, at der ikke er tale om et stillestående ø-museum. I disse unikke omgivelser lever i dag ca. 80 faste beboere året rundt. 

På øens hjemmeside kan du finde nyttige informationer og hente inspiration til et besøg på øerne. Du kan også fordybe dig i stedets særprægede historie, natur og kultur eller læse om ø-samfundet i dag. Har du gode ideer til hjemmesiden, eller er der noget, som du mangler, eller mener kunne gøres bedre, så skriv til: administrator@christiansoe.dk. Hjemmesiden bliver løbende opdateret og gode forslag modtages med tak.

Vi ønsker dig god fornøjelse og velkommen til Danmarks østligste fæstningsværk

Christiansø Administration - kontaktoplysninger 

 
Pilot-naturpark

Christiansø arbejder for at blive
godkendt som naturpark. Konceptet er
udviklet af Friluftsrådet.

 

 

Christiansø Teltplads

Ønsker du at overnatte i telt bør du bestille plads. 

 

 

Store Tårn

Restaureringen af Store Tårn er nu afsluttet, og tårnet blev genåbnet 30. juni 2017 med udstillingen "Fugl over Ertholmene".

 

Transport

Du skal sejle for at komme til Christiansø.

Historien

Under "Historien" fortæller historiker og
forfatter Rasmus Voss om søfæstningen;
set tilbage i nogle karakteristiske perioder.

 

.

 

Rundvisninger

Øens lokale rundvisere kan vise dig frem
til historien eller fortælle om dagliglivet
på en fæstningsø.