Museer

De to tårne – Store Tårn og Lille Tårn

Der kræves billet for adgang til Store Tårn og Lille Tårn. Billetten gælder for indgang til både Store Tårn og Lille Tårn.

Salgssteder

Billetter sælges hos Christiansøfarten i Gudhjem samt på Christiansø i kiosken, købmanden og turistinformationen i Butik Sirenehuset.
De lokale guider sælger også tårnbilletter.

Priser

Voksne: 50 kr. 
Børn 6 -15 år: 25 kr.
Grupper (min. 10 personer): 25 kr. pr. person.
Lejrskoleklasser: Inkluderet i færgebilletten og udleveres i turistinformationen i Butik Sirenehuset.

Åbningstider (alle dage)

Lille Tårn og Store Tårn har åbent hver dag, og åbningstiderne følger sejlplanen for Christiansøfarten. Tårnene lukker en halv time før sidste afgang fra Christiansø til Gudhjem. Se sejlplanen her.

Store Tårn

Lille Tårn

Hvad er Store Tårn og Lille Tårn?

Fængslet Ballonen

Statsfængslet kaldet “Ballonen” blev bygget i 1825 til systemkritiker, filosof og teolog Dr. Jacob Jacobsen Dampe, der havde talt mod kongen (Frederik VI) og det enevældige styre.

Åbningstider 

Der er fri og gratis adgang året rundt.

Dampes celle

“Ballonen” ligger på Frederiksø. På første sal i fængselsbygningen er der en lille udstilling om dr. Dampe. Her kan du bl.a. se en kopi af hans celle, hvor han sad fængslet i 15 år.

I 1841 blev Dampe overflyttet til Rønne, hvor hans vilkår var mere lempelige. Først i 1848 blev han benådet i forbindelse med Frederik VII’s tronbestigelse. Som den første martyr for den politiske liberalismes sag i Danmark modtog dr. Dampe i den sidste del af sit liv en årlig statsunderstøttelse.

I 2003 blev der uden for fængslet rejst en mindesten til ære for dr. Dampe.