.

Galleri Palivaren

I sommermånederne er Palivaren ved Juuls Bastion på Christiansø et besøg værd. Her møder man kunstnere, der udstiller og sælger deres kunst. Palivaren er Danmarks mindste udstillingssted og benyttes primært som udstillingssted for kunst, der har Ertholmene som motiv – det være sig fra både fastboende og gæster. Palivaren fører øens kunsthistorie videre, samt støtter øens egne kunstnere og kunsthåndværkere ved at fastholde en høj kvalitet af kunst og fremme kunst, som udtrykker det helt unikke ved Christiansø.

Hvis du vil udstille i Palivaren, kan du kontakte galleriet via deres Instagramside her eller via mail palivaren@christiansoe.dk.

Palivarens oprindelige funktion var knap så kunstnerisk. Skuret stod oprindeligt ude i havnen for enden af en bro fra Frederiksø-siden. Ønskede man at gå i land, måtte man først forbi Palivaren (forvanskning af det franske “Parloir”, som betyder samtaleværelse), hvor fæstningens læge kontrollerede skibenes mandskab og passagerer for smitsomme sygdomme.

Kunstnerrefugie

Kunstnerrefugie på Christiansø

Er du kunstner og har du brug for ro og tid til fordybelse? Dette ønske kan måske blive opfyldt på Christiansø. Vi giver årligt muligheden for, at udvalgte kunstnere kan gæste øen i en længere periode, hvor ét lejemål fra øens Administration stilles til rådighed. Du vil blive opkrævet en reduceret leje i perioden imod at du under dit ophold laver et kreativt arrangement for øens beboere fx en koncert, digtoplæsning, fernisering, fortællinger mv. Prisen pr. uge vil variere efter lejemålene, men en priside kan være ca. 3000 kr. pr. uge. Eller 12.000 pr. mdr.

For at komme i betragtning til et kunstnerrefugieophold på Christiansø skal du sende en motiveret ansøgning til administrator@christiansoe.dk. Udvalgte øboere vil herefter vurdere de indkomne ansøgninger og vende tilbage med svar til ansøgerne.