I et fyrtårn, en del af en gammel søfæstning på den alleryderste kant af Danmark, vokser en sær verden frem, fuld af monstrøse skabninger, egenrådig teknologi og utæmmede planter, der spirer vildt og forgrener sig ud i det runde rum. Love Your Monsters er en opdagelsesrejse ind i en muteret natur, en postapokalypse, hvor monster og menneske ikke er hinandens modsætninger. Udstillingen er lavet af kunstnerduoen Shabu Shabu, der består af Anders Brinch og Silas Inoue, som sammen har skabt en totalinstallation, der gror frem som et omsorgsfuldt fremtidsscenarie i udstillingslokalet i Store Tårn på Christiansø.

Udstillingens titel er hentet fra den franske filosof Bruno Latours essay Love Your Monsters (2012), hvor han ser Mary Shellys gotiske klassiker Frankenstein som et billede på det moderne menneskes største fejltagelse: at vi ikke har forstået at drage en opmærksom omsorg for vores teknologiske frembringelser. Det er ikke Dr. Frankensteins monster i sig selv, der er problemet – men derimod doktorens manglende omsorg for sin skabning, der udgrænser den fra samfundet og overhovedet gør den til et monster. 

Bruno Latour afviser myten om, at mennesket kan adskille sig fra naturen gennem teknologi og hævder i stedet, at vi bliver draget mere og mere ind i de økosystemer, der understøtter os. Men sammenblandingen af natur og teknologi er ikke noget dårligt, måske snarere noget vi bør dyrke og respektere. Når vi udforsker det ukendte, skriver Latour, må vi hele tiden forvente det uventede.

Love Your Monsters er en forestilling om en verden,hvor menneske, natur og teknologi nærer hinanden og sameksisterer i endnu ukendte økosystemer. Her blander robotter sig med menneskelignende kæmpegopler og hundredvis af vækster, der for en stund har taget bolig i Store Tårn på Christiansø – som en påmindelse om, at det monstrøse lever i os selv. 

Anders Brinch (f.1971) & Silas Inoue (f.1981) har tidligere udstillet sammen i Chinese European Art Center, i Xiamen, og ACME Gallery i Los Angeles. Dette er tredje udstilling hvor de samarbejder under navnet Shabu Shabu, der også er navnet på en traditionel japansk fondueret – en social ret som man sammensætter, tilbereder og spiser sammen. Ideen med Shabu Shabu er netop en form for kunstnerisk ”hotpot” – en ikke- fast defineret platform, hvor forskellige ideer og eksperimenter kan afprøves i skiftende lokaliteter og konstellationer af udstillinger.

Udstillingen er støttet af: Statens Kunstfond, Statens Værksteder for Kunst, Sparekassen Bornholms Fond og Christiansø Administration