Maskine Torsk

Øboerne har en filet-variant, som hedder Maskintorsk.Navnet kommer af, at fiskerne satte gryden på gamle glødemotorer og lod retten simre, til de blev sultne. Den enkleste udgave var med torsk, selleri og salt, men i tidens løb har torsken fået lidt mere krydring. Der kan også tilsættes tomater og porrer. Ingredienser(4 pers.)600 g Torskefiléter2 spsk…

Øboerne har en filet-variant, som hedder Maskintorsk.
Navnet kommer af, at fiskerne satte gryden på gamle glødemotorer og lod retten simre, til de blev sultne. Den enkleste udgave var med torsk, selleri og salt, men i tidens løb har torsken fået lidt mere krydring. Der kan også tilsættes tomater og porrer.

Ingredienser
(4 pers.)
600 g Torskefiléter
2 spsk Mel
Salt og peber
Ca. 150 g Selleri
Sovs
2½ dl Fløde
1 tsk Karry
20 g Smør

Fremgangsmåde
Skær filéterne i mindre stykker og fjern de små ben. Bland mel og krydderier og vend fisken deri.


Skyl og snit porrerne. Skær sellerien i små tern eller riv den groft. Læg selleri, måske porrer og tomater, i bunden af et smurt, ildfast fad og læg fiske stykkerne oven på.


Pisk fløde og karry sammen og hæld det over. Fordel smør i små klatter og sæt fadet i ovnen ved 225° ca. 20 min eller til fisken er mør.

Servér med løse ris eller kartofler.

Variant:
Torske steaks på 1,5 cm eller filetter vendes i krydret mel.
I et ildfast, smurt fad lægges af halvdelen af et løg og og af en selleriknold. Fiske stykkerne lægges på og dækkes med resten af løget og sellerien.
Lidt hvidvin og fløde røres sammen og hældes ved. Retten dækkes med smørklatter.

Steges i ovn 30 minutter ved 250 grader.
Tips: Der kan bruges fintsnittet bladselleri i stedt for rodsellerien.